Njami Sushi bar

Cafova ulica 5, Maribor

Odprto od ponedeljka do četrtka od 11h do 17h in 

v petek od 12h do 19h 

Dostave so trenutno zaradi omejenih kapacitet onemogočene.

Kontakt: 031 212 165 |  grega@njami-sushi.si

Pri NjamiSushiju smo kot pripadniki klasične japonske sushi šole v Maribor pripeljali kakovosten in avtentičen sushi meni. Večletne izkušnje in izobraževanje na Tokyo Sushi Academy so zagotovilo za tradicionalno kulinarično izkušnjo.

Sushi pripravljamo z ljubeznijo in z najboljšimi sestavinami, kar je osnova za zavezo, da bo naš sushi ohranjal visoko zastavljene standarde kakovosti. Hkrati se zavedamo, da je znanje in veščine potrebno nenehno nadgrajevati in to z veseljem in strastjo tudi počnemo. 

Ribe za NjamiSushi nam dostavljajo predvsem iz Jadrana, pa tudi Dunaja in Trsta. V Mariboru jih sfiletiramo in narežemo (uporabljamo vrhunske japonske nože iz ponudbe podjetja Oster rob). Nekatere ribe zorimo, nekatere mariniramo oz. jih pripravimo za serviranje z uporabo različnih tradicionalnih japonskih tehnik.
Sami pripravljamo palačinko tamago in seveda riž, ki je osnova vsakega odličnega sushija. Izbiramo samo najboljše sorte riža in ga pripravljamo po klasičnem postopku. Okisamo ga z riževim kisom, sladkorjem in soljo.

Če imate glede sushija kakšno vprašanje nas pocukajte za rokav ko pridete po sushi. Z veseljem vam bomo razložili podrobnosti o ribah, rižu in pripravi sushija.

 
 

KAKO NAROČITI?

Prosimo, da vaše naročilo oddate preko te spletne strani. S klikom dodajte sushi v nakupovalno košarico, nato pa sledite postopku naročila, vpišite svoje podatke in izberite prost termin. Seveda nas lahko tudi pokličete, vendar upoštevajte, da se med delom pogosto ne odzivamo na klice.  

Plačate lahko ob prevzemu z gotovino ali kartico. NjamiSushi ekipa je majhna, zato v času kosil pogosto ne moremo sprejeti vseh naročil hkrati. Priporočamo, da naročilo oddate pravočasno, še najbolje dan prej. Za omakase je potrebna predhodna rezervacija. Za večje sushi cateringe je najbolje, da se o podrobnostih dogovorimo nekaj dni pred izvedbo.

KAJ PRIPOROČATE?

Za avtentično sushi izkušnjo priporočamo predvsem čimveč različnih nigirijev. Če se vam zdi, da boste po tem še vedno lačni, pa v izbor dodajte še serijo ali dve maki zvitkov. Na voljo imamo nekaj že sestavljenih menijev, priljubljeno kombinacijo za sushi box pa si lahko sestavite tudi sami.

Če želite temperaturno popoln sushi se naročite na omakase. Njegova poglavitna prednost je razlika v temperaturi riža (ki je serviran pri telesni temperaturi) in ribe (ohlajene in servirane pri 8°C, razen pri tehniki aburi, kjer površino ribe na hitro oplazimo s plamenom ročnega gorilnika). Kar je mogoče le pri sprotni pripravi, postrežbi in konzumaciji vsakega kosa sushija posebej. Gre za šefov izbor 12 sushijev, večinoma nigirijev, ki vam jih postrežemo po pravilnem vrstnem redu: ob blažjih okusov k močnejšim. Omakase spremlja miso juha ali kakovosten japonski zeleni čaj. Za omakase je obvezna vnaprejšnja rezervacija. Naenkrat ga lahko izvajamo le za štiri grla. 

KAKO IN KDAJ JESTI SUSHI?

Predvsem je pomembno, da v sushiju uživate in se ne obremenjujete z različnimi pravilnimi in napačnimi načini sushijedače. Sushi lahko jeste kar z roko ali bambusovimi paličicami. Tekne za kosilo, malico ali večerjo. Seveda tudi ob bolj svečanih priložnostih in vedno kadar se želite nagraditi. Pazite le, da ne pretiravate s sojino omako. Vanjo nežno in za kratek čas namočite ribji del nigirija (ne riž!), izogibajte se prelivanju celotne sushi pojedine s sojo, saj bo le-ta povozila izbrane in nežne okuse ribe in riža.