Maki sushi je v hrustljavo nori algo zavit sushi riž, v sredico položimo različne sestavine. Rolico oblikujemo z bambusovo podlago in narežemo na 6 ali 8 kosov.
Futo-makiji 太巻き so velike rolice, pri njih uporabimo celo nori algo, Hoso-makiji 細巻き so manjši zviti iz polovičke. Ura-makiji うらまき so narobe obrnjene rolice (alga obdaja sredico, okoli je sushi riž).
Maki sushi je v hrustljavo nori algo zavit sushi riž (tudi pod nazivi しゃり šari ali 酢飯 sumeši), v sredico položimo različne sestavine. Rolico oblikujemo z babusovo podlago in narežemo na 6 ali 8 kosov.
Futo-makiji so velike rolice, pri njih uporabimo celo nori algo, Hoso-makiji so manjši napravljeni iz njene polovičke.
Za rolice uporabimo polovico nori alge, rolico obrnemo okoli, tako, da je alga del sredice, ki je zavita v riž. To vrsto rolic obložimo z ribo, avokadom in ostalimi sestavinami, lahko pa jih le potresemo s sezamom in ikrami.