Pogosta vprašanja

Stran služi tudi kot dokument Pogoji poslovanja,
s katerimi se strinjate, če pri nas naročite sushi.

Kaj je NjamiSushi in kdo stoji za njim?

NjamiSushi je spletna stran za ljubitelje sushija (tradicionalne japonske jedi iz okisanega riža, surove ali fermentirane morske ribe, mehkužcev ter morske in nemorske zelenjave). Pri nas lahko naročite slastne sushi pakete, ki jih vsak dan razen nedelje pripravljamo v sushi baru na Cafovi 5 v Mariboru. NjamiSushi je ustanovil Grega Jagodnik, ki se že več let ukvarja z azijsko kulturo in kulinariko. Grega je sushimojster, ki je ljubiteljsko zanimanje za dobro japonsko hrano razvil v posel. V Maribor je kot pripadnik klasične japonske sushi šole pripeljal kakovosten in avtentičen sushi meni. Njegovo izobraževanje na Tokyo Sushi Academy in večletne izkušnje so zagotovilo za tradicionalno kulinarično izkušnjo. Ker ima vedno nabrušene nože, se v kuhinji z njim ni za hecat. Po izobrazbi je pravnik.

Kako izgleda sushi paket?

Sushi je pakiran v kakovostno plastično embalažo, ki je primerna za pakiranje hrane po standardu HACCP. najpogosteje uporabljena embalaža meri 23 x 15 cm. Vsakemu paketu dodamo wasabi, ingver, sojino omako in bambusove palčke.

Kje lovite ribe? Kakšne sestavine uporabljate?

Ribe in mehkužce nam dostavljajo iz ribje tržnice v Trstu in na Dunaju, sodelujemo tudi z nekaj izbranimi poklicnimi ribiči z Jadrana. Ribe tako prihajajo iz Jadranskega in Severnega morja, Indijskega oceana in Maldivov. Kupujemo samo pri preverjenih dobaviteljih z označenim poreklom, datumom ulova in sledljivostnimi papirji. No kidding. Še posebej smo natačni pri tuni – izbiramo predvsem vrsto yellowfin (thunnus albacares) in bigeye (Thunnus obesus), ki sta med tunami najmanj ogroženi in najmanj rizični glede akumulacije živega srebra.

Uporabljamo italijanski kratkozrnati riž najboljše kakovosti. Sojina omaka je japonska, naravno fermentirana, brez konzervansov in dodanega sladkorja.

Wasabi (わさび) in Gari (ガリ) - kisan ingver sta kitajska. Ostalo zelenjavo (avokado, solata, kumare …) kupujemo sproti in sveže v lokalnih trgovinah.

Izogibamo se sestavinam, ki vsebujejo ojačevalce okusa.

Kje in kako pripravljate sushije?

Sushi pripravljamo izključno sami, brez podizvajalcev in v kontroliranem okolju z notranjim nadzorom na osnovi HACCP sistema. Z IR merilcem nemškega proizvajalca redno spremljamo temperaturo ribe. S pomočjo mikrobiološkega testa higijene finskega proizvajalca pa kontroliramo vsebnost bakterij na delovnih površinah. Vsak sushi paket pripravimo z ljubeznijo in preverimo, da izgleda kot se šika.

Kako je s temperaturo in rokom uporabe?

Sushi pripravljamo izključno po naročilu in tik pred prevzemom. Ne uporabljamo konzervansov in sushijev ne delamo na zalogo. Zato tudi nikoli ne prodajamo nekaj ur starih sushijev. Častna sušijevska! Razvili smo poseben protokol priprave in dostave, ki se ga držimo.

V idelanem primeru zaužijte naš sushi takoj po prevzemu. Če to izjemoma ni mogoče, priporočamo, da vas počaka nekaj ur v hladilniku, vendar bo ohlajen riž manj okusen in trši. V tem primeru, priporočamo, da sushi pred zaužitjem 30 min pustite na sobni temperaturi, tako bodo riž, ribe in druge sestavine ponovno razvili pravi okus. V vsakem primeru je rok uporabe našega sushija še isti dan do polnoči.

Hramba v hladilniku do naslednjega dne ni priporočljiva.

Kateri pribor uporabljate?

Riž se kuha v posebnem kuhalniku, ki smo ga naročili z Japonske. Tudi brusni kamni in noži, ki omogočajo natančno sushimojstrstvo, so japonski. Če vas zanimajo, poglejte na stran podjetja Oster rob. Sushimojster Grega priporoča.

Kako naročim?

Naročilo je preprosto. S klikom posamezne sushije ali pakete dodajte v nakupovalno košarico, nato pa sledite postopku naročila, vnesite svoje podatke in izberite termin za prevzem na našem naslovu. Naročilo je potrebno oddati vsaj 1 uro prej, če termin ni na voljo, smo takrat že polno zasedeni. Plačate lahko z gotovino ali s kreditno kartico.

Kje in kdaj dostavljate?

Sushi dostave so trenutno zaradi odprtja sushi bara na Cafovi ulici 5 onemogočena, pakete lahko osebno prevzamete na tem naslovu v centru Maribora. 

Kako je z dostavo izven Maribora in izven vašega delavnega časa?

Za večja naročila (nad 500EUR) in po vnaprejšnjem dogovoru vam sushi pripravimo izven zgoraj navedenega delovnega časa in ga tudi dostavimo izven Maribora.

Kakšna je naša politika poslovanja?

 

NjamiSushi kakovostno in cenovno pokriva višji razred sushi cateringa v Sloveniji. Poskrbimo za izbrane sestavine, strokovno pripravo ter odlično nakupovalno in avtentično kulinarično izkušnjo. Sushije delamo z ljubeznijo. Zadovoljstvo strank postavljamo na prvo mesto.

Pripravljamo samo sushi pakete, ki jih brez fige v žepu ponudimo tudi svojim družinskim članom in prijateljem. Grega dnevno vse sestavine osebno preizkusi. Če menite, da storitev ne dosega visoko zastavljenega standarda, vam vrnemo denar.

P. S.: Če sushi jeste in naročate prvič, vas prosimo, da se pred nakupom podučite o zgodovini in kulturi priprave sushija. Če surove ribe ali kombinacije morskih alg in riža ne marate, ga ne naročajte. :) Zgolj zato, ker vam surova riba ni všeč, denarja ne vračamo. Brez vprašanj pa kupnino povrnemo, če se po nesreči zgodi, da dobite popolnoma “razštelan” sushi paket, ali celo, če riba ni sveža.

Sem lastnik gostilne/bara. Ali se lahko dogovorimo za strežbo NjamiSushija v mojem lokalu?

 

Lastniki lokalov v Mariboru ali okolici, ki bi želeli v svojo ponudbo dodati sushi, nas lahko kontaktirajo. Dogovorili se bomo o vaših željah in pogojih sodelovanja.

Ali imate radi piškotke?

 

Imamo. Spletni piškotki so majhne datoteke, ki jih shranjuje spletni brskalnik. Moderne spletne strani brez piškotkov ni mogoče postaviti.

Nova evropska zakonodaja (e-Privacy Directive) nam nalaga, da uporabnike obvestimo o piškotkih na spletni strani. Z veseljem to storimo! Piškotke na NjamiSushi.si uporabljamo za beleženje dogajanja v spletni trgovini in za shranjevanje nastavitev spletne trgovine. Piškotke naložijo tudi ponudniki spletnih storitev, ki jih uporabljamo. Gre za Google Analytics (merimo obiskanost strani). S pomočjo storitve ShareThis lahko sushipakete delite po socialnih omrežjih. Uporabljamo še Facebook Like in Twitter Follow gumbe, da nam lahko sledite na priljubljenih spletnih omrežjih.

Vse omenjene storitve občutno izboljšujejo uporabniško izkušnjo na NjamiSushi.si, pri tem pa ne predstavljajo dodatnega varnostnega tveganja. Zato menimo, da z onemogočanjem uporabe piškotkov svoje spletno bivanje pri nas siromašite.

Vaš obisk na NjamiSushi.si razumemo kot privolitev za uporabo piškotkov. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, nam zakon nalaga, da vas pozovemo, da odidete drugam oz. nastavite svoj brskalnik tako, da bo piškotke zavrnil. Navodila so na voljo za različne brskalnike. Piškotki – da ali ne? Odločite se sami. Mi jih imamo radi.

Kje lahko izvem in povem več?

 

Grega osebno spremlja različne spletne kanale. Pišete lahko na grega@njami-sushi.si, tvitnete na @NjamiSushi ali poiščete NjamiSushi na Facebooku. Veseli bomo vašega odziva. Preberete lahko tudi, kaj sushiljubci pravijo o NjamiSushiju. Če ste pri nas že naročali, vas bomo vsake toliko po e-pošti spomnili o zadnjih zapisih na sushiblogu ali o prodajnih sushiakcijah.

Bi sushi?

 

Čestitamo. Prebili ste se skozi nekajstransko sushiodisejado. :) Zaslužite si odličen sushipaket!